HOME
BIOGRAFIE
ZIENSWIJZE
WERKWIJZE
VIDEO
WERK
CONTACT
NIEUWS
 

schepping

olieverf op fijn linnen
150x150cm


nr. 206-07

 

video

 

genomineerd
Vierkante Ei 2007

 

verkocht

 

horizontaal wit met verticale witte lijn van boven en van beneden. Lijnen raken elkaar niet.

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Achtergrondinformatie

Wie kent niet de beroemde schildering van de schepping van Adam door Michelangelo Buonarroti. Michelangelo koos het moment waarop Adam door het aanraken van de vinger van de Schepper de ziel krijgt ingeblazen. De vingers raken elkaar nog net niet.

Naar aanleiding van dit thema is een schilderij ontstaan van 1m50 bij 1m50 met olieverf op een zeer fijn linnen. Het schilderij is voor het grootste deel horizontaal wit geschilderd. Eén lijn komt van boven naar beneden en symboliseert het goddelijke, één lijn komt van onder naar omhoog en symboliseert het menselijke. De lijnen raken elkaar nog net niet. Deze lijnen zijn een tiende deel van de totale breedte. De 'menselijke' lijn blijft steken bij eenderde van de totale hoogte en blijft daardoor aards, de 'goddelijke' lijn beslaat tweederde vanaf boven en is daardoor hemels. De ruimte tussen de lijnen is een vijftigste deel van de totale hoogte.

   

Presentatie 'Schepping', Kunsthal Rotterdam, het Vierkante Ei

Zaterdag 29 september 2007 heeft Martijn Duifhuizen zijn werk 'Schepping' gepresenteerd aan de jury van het Vierkante Ei in de Kunsthal in Rotterdam.
Na inzending van zijn werk werd hij geselecteerd voor de voorronde in de Kunsthal. Tijdens deze ronde werd hij beoordeeld door de jury die bestond uit Sacha Bronwasser, kunstrecensente van de Volkskrant, Hans Aarsman, fotograaf, Arie Schippers, kunstenaar en Jannet de Goede, curator in de Kunsthal.
Hij werd samen met elf andere kunstenaars uitgeroepen tot dagwinnaar.
Van de ruim duizend inzendingen eindigde hij bij de laatste twaalf, een kans van één procent!

 

Foto's:
voorronde

dagfinale

 

Video's van het Vierkante Ei 2007 - Kunsthal Rotterdam


voorronde

 

 

bekendmaking winnaars

 

 

bekendmaking winnaars

 

 

slot